Aniversare în Moldova

Am vinit o țâruc pân-acasî la mamica.

Nu mai fusesem de la Crăciun, știți cum e, nu mai știe familia cum arăți, îs îngrijorați că poate apari la televizor și te scapă. Plus că venirea mea a coincis cu aniversarea tatălui și bunicii mele.

Am intrat în Frasin și-apoi în Molid (mă gândisem să dau un tweet, dar poate credeați c-am făcut vreun accident) și m-am bucur că tăti gainuțili ierau în bataturî, cî tăti blidili ierau la locu lor, cî câinili m-o batut la fel ca totdeauna, cî tăti tufili di ghiocei ierau pi strat șî că lumea iera voioasî și veseloasî cum trebuie.

Pe scurt, scurt, scurt, bunicu iar m-a impresionat când a venit c-o bucată de hârtie la mine, să i-o verific: “Să spună nepoata dacă am înțeles eu bine”. Pe foaie stătea scris citeț, inginerește:

Web – platformă de Internet

Facebook – rețea de socializare

Twitter

Google – motor de căutare

I-am zis lu` Bunicu că-i pun la vară Internet, să nu mai stea să bată la mașină scrisori pentru Germania.

A venit și rândul lui Oma să mă facă să râd când a întrebat dacă n-am teleglobu la mine să-l vadă și musafirii pe prietenul meu, Amir. Telegblobul = laptop, Amir = prietenul meu, Andrei, căruia îi spunem noi într-un anume fel, dar în nici într-un caz atât de arăbește 🙂 Plus că Oma e mare telenovelistă și personajul principal din telenovela acum în vogă e Amir, deci îmi vrea femeia binele.

Închei cu o constatare: la mesele noastre nu scapă nimeni nebăut bine. Noroc că eram cu mașina și am găsit înțelegere la paharnicii Bunicul și Nenea Mihai. Dacă ai paharul gol nu trec multe secunde până să-ți fie umplut. Dacă rămâi pe-o singură băutură, ești încurajat să încerci și din celelalte trei sticle de pe masă. Cu cât băutura e mai tare, cu atât meseanul se scutură, scoate un Pffff, Aaaaah, cât îi di bună!

La mulți ani! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: