Marriage is obsolete.

“since we`re sharing the same bed, we`re not sharing the same dreams anymore”.

Dar e o tâmpenie! E o tâmpenie că ţi-e frică. Nu trebuie să se schimbe nimic. Nu trebuie să mă consideri nevastă-ta. Pot să rămân foarte bine your partner in crime, aşa cum ne-am intitulat când we first laid eyes on each other. Da` jur! Jur că n-am de gând să te sun aiurea şi să-ţi pun întrebări incomode pe-un ton ridicat, să se audă în difuzor. Şi nici n-am de gând să mă fac cât casa, să nu mă mai epilez, să nu mă mai îngrijesc şi să fac baie doar cu săpun o dată la trei zile.

Şi jur că n-am să-ţi tolerez măgăriile, râgâielile, pârţurile şi mirosurile sau faptul că nu-mi mai faci niciun compliment. Sunt aceeaşi tipă inteligentă şi drăguţă de care te-ai îndrăgostit. Şi ştiu că eşti speriat de bombe c-o s-ajungem nea Titi şi Vetuţa de la etajul trei. Dar n-o să ajungem! Că noi o să facem jogging în Central Park în fiecare dimineaţă şi-o să ne bem paharul aniversar de şampanie pe-un iaht la Monaco. Doar aşa e planu`.

O să ascultăm muzică şi o să citim pe scaunul ăla care face masaj. O să avem spaţiu personal şi spuma ta de ras n-o să stea lângă periuţa mea de dinţi. O să fim doi oameni normali care încearcă să îşi păstreze imaginea celuilalt aşa cum şi-au întipărit-o acum nşpe ani. Şi-o să poţi pleca şi-o să pot pleca şi când o să mă întorc o să mă aştepţi cu un zâmbet şi braţele deschise. Şi când o să te întorci o să te sărut cu zmeură şi parfum franţuzesc. Şi-o să ne păstrăm prietenii şi-o să ne purtăm retardat când o să ne îmbătăm împreună şi-o să râdem tot drumul spre casă.

Dar să nu te-aştepţi să urlu la tine că te uiţi la alta pe stradă sau că te-ai dus la ceai cu your lady-friend. Şi eu am câţiva amici cu care-mi place să share a thought once in a while. Dar să te-aştepţi să strâmb din nas că încerci să-mi arăţi că nu eşti gelos. E musai să fii gelos! Aşa simt eu că mă iubeşti.

Dar am de gând să-mi păstrez numele de fată. N-o să scrie pe uşa noastră familia TA. Nu se dezindividualizează nimeni pentru nimeni. Să-ţi fie clar!

Cineva fără creier a făcut din căsătorie un monstru căruia-i miroase gura. Îl săpunim noi!

Advertisements

29 responses to this post.

 1. cel mai bun post de blog citit in ultima vreme 🙂 Kudos to this!

  Reply

 2. […] This post was mentioned on Twitter by alina constantinescu and Anne-Marie Chelariu, Anne-Marie Chelariu. Anne-Marie Chelariu said: cui i-e frică?! http://wp.me/pVWCw-9r […]

  Reply

 3. Posted by thezaineasca on February 7, 2011 at 7:37 pm

  foarte fain post! LIKE 🙂

  Reply

 4. Mi-a plăcut coerența ideilor și faptul că știi ce vrei de la viață.

  Reply

 5. Posted by Cucu on February 8, 2011 at 2:40 pm

  Il sapuniti voi, dar de mirosit tot o sa-i miroasa gura. Sau il sapuniti si la dinti?

  I’m lost.

  (Otherwise, my thoughts exactly).

  Reply

 6. Casatoria suna bine- iata o idee pe care nu ma asteptam sa o expun vreodata :)) Ai zugravit asa de dragut ca asta mi-a trecut prin gand, ce sa fac?! Dar casatoria asta cu sampanie, cu zmeura, cu jogging

  Reply

 7. Posted by adelin on February 8, 2011 at 10:38 pm

  Bun, nimic nou in ceea ce zici…adica nu mi se pare cum ca ai descoperit ceva…e doar o concluzie la care ai ajuns si tu in sfarsit. Da pana la urma, fiecare isi poate spune oful sau parerea. Ceea ce nu inteleg eu, si ma deranjeaza, este folosirea limbii engleze. Ce puii mei”no offence”, nu ne mai stim exprima in romaneste?? Sau ne dam un pic mari ca stim engleza…

  Reply

  • Dragă Adelin, aşa-i, nici eu nu cred că am descoperit apa caldă. Doar că ştiu o grămadă de femei care gândesc opusul. Şi care se dau zmeoaice până au fieru pe deget. Ziceam că nu mi-ar plăcea să-mi subjug căsătoria. Cât despre folosirea limbii engleze, departe de mine gândul că Hai să mă laud. Pur şi simplu e un defect, uneori simt că au un impact artistic sporit expresiile împrumutate 🙂
   Mulţumesc c-ai venit pe-aici.

   Reply

  • Vezi că în dreapta sus ai un buton roșu pe care, cu alb, scrie un mare X. Folosește-l cu încredere.

   Reply

   • Posted by adelin on February 9, 2011 at 3:46 pm

    Mersi de sfat, o sa il folosesc;). Asa poti fi sigur(a) ca poti comenta numai tu p-aci…spor sa ai…aproape ca nu m-am prins de aluzia ta…

 8. huuuuuuuuuuuuuuge like :D!

  Reply

 9. Posted by Cata on February 9, 2011 at 1:17 pm

  Amen to that!

  Reply

 10. @Adelin

  Hai să nu fim ca iluminiștii critici care nu veneau și cu soluții. În fond, dacă nu-ți place ce citești nu te obligă nimeni să nu închizi fereastra.

  Apoi, e ușor să judeci un text ca fiind așa și pe dincolo, dar când trebuie să-l așezi chiar tu pe foaie realizezi că nu prea poți spune ceea ce-ți dorești întrucât formularea nu este niciodată completă.

  Ar trebui să încerci, totuși. În felul acesta vei judeca mai obiectiv un text. Și chiar s-ar putea să îți placă.

  De exemplu, simt că ai spirit oratoric, prin folosirea punctelor de suspensie, ceea ce mă face să cred că ai o anume înclinare spre literatură. Îți lipsește doar exercițiul.

  Sper că nu te-am supărat prea tare, totuși. Nu a fost intenția mea. Pur și simplu știu că poți mai mult decât să critici. 😀

  R.

  Reply

  • Ce faceţi aici, copii? 🙂

   Reply

  • Posted by adelin on February 9, 2011 at 8:42 pm

   Da, chiar ne jucam, te primim cu drag si pe tine:)). Sau te rezumi in a ne gazduii?.Robintel, excelenta, de fapt nu criticam, era o simpla curiozitate. Satisfacuta, de altfel, Anne:D. In plus, ma bucur ca tu poti asterne un text…eu am ajuns numai la stadiul de presa scrisa, sectiunea eveniment. Dar promit sa incerc mai mult pe viitor:)).” Apropo” , ma inclin.

   Reply

   • Eu v-am oferit terenul de joacă 🙂 Dar, după cum zice englezu` (şi nu mă pot abţine 🙂 ), It`s all fun and games until… ştiţi şi voi continuarea.
    Aşa că Play Nicely 🙂

 11. Initial mi-a placut tonul articolului si mi-am spus in gand <i?"o viziune diferita si proaspata". Dar prima impresie a trecut destul de repede precum luna de miere, si realiatea izbitoare si-a facut datoria.

  Nu cred in “nu trebuie sa se schimbe nimic”. Se schimba multe. Primul lucru schimbat e faptul ca te casatoresti. Daca nu ar trebuie sa se schimbe nu ai considera casatoria necesara si ai continua acea viata in doi interesanta ca si pana atunci.

  Sunt chiar multe schimbari – unele necesare – care se petrec in timpul casatoriei. Un exemplu – si nu sunt un traditionalist – cand apar copii femeia se schimba. Normal ar trebui sa nu se schimbe daca esti de acord cu articolul, dar cate femei oare pot spune ca in momentul cand devin mame copii nu ocupa primul loc in viata si inima lor? Ar trebui sa fie tot barbatul, nu? Totusi cate divorteaza de copii ca sa ramana cu un barbat? Pentru majoritatea barbatilor pozitia femeii in viata si inima lui nu se schimba dupa ce apar copii, dar reciproca nu e valabila. Ar fi multe alte exemple, dar deja m-am balbait destul pe aici.

  A scrie despre idealuri e placut, si in cazul de fata pare chiar eliberator. Totusi o doza de realitate poate face mai bine unui cuplu atunci cand realizezi ca lucrurile se schimba si se vor mai schimba. Vei fi mai bine echipat sa intampini aceste schimbari.

  Reply

  • Mulțumesc tare mult pentru intervenție. Eu personal nu cred în instituția căsătoriei, cu atât mai mult cu cât e foarte degradată în România. De aceea chiar cred cu tărie în ceea ce am scris.

   Reply

   • Te cred in privinta casatoriei, dar da-mi voie sa raman sceptic in privinta exemplului dat cu copiii. Nu exclud totusi posibilitatea de a fi complet diferita de alte femei si barbatul sa-ti ramana primul in inima si dupa aceia.

 12. […] Chelariu – Marriage is obsolete – Un articol în care contrazice titlul “Cineva fără creier a făcut din căsătorie […]

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: